Ameli önemsemeyen slogan Müslümanının görmesi gereken bazı gerçekler var:

Nesai’nin rivayet ettiği bir hadiste sahabe Hz. Peygamber’in ﷺ kendilerine sabah namazını kıldırdığını fakat Rum Suresi’ni okurken karıştırdığını anlatırlar. Rivayetin devamında Hz. Peygamber ﷺ ’in r namazın akabinde şöyle buyurduğu nakledilmekte:

“Nedir bir takım adamların halleri ki bizimle beraber namaz kılıyorlar ve abdestlerini (bütün edeplerine riayet ederek) güzelce almıyorlar. Kur’an’ı (okurken) karıştırmamıza sebep olan bu kişilerdir.”[1]

Duyuyor musun ey slogan Müslümanı!? Camiye uğradığında tahkirci gözlerle süzdüğün hocanın anlatımına konu alan abdestin edepleri terk edildiğinde kâinatın İmamı dahi şaşırabiliyor.

Şimdi anlayabiliyor musun bu dinin tüm veçheleriyle nasıl birbirine bağlı olduğunu? Ve şimdi anlıyor musun Dünya’nın çivisinin neden çıktığını ve âlem-i İslâm’ın nevrinin niçin döndüğünü?

Filistin’i en başta abdestin edeplerine riayet kurtaracak.

Myanmar’ı en başta senin namazın, duan, zikrin, teheccüdün kurtaracak. Bu işin çözülmesinde bunlar lokomotifse siyasi hamleler vagon işlevi görecek.

Burun çevirerek fedailini dinlediğin müstehapların dinde ne denli önemli mevkileri haiz olduğunu bilir misin slogan Müslümanı?

Ahmed b. Hanbel rivayet eder: Sahabe bir gün Allah Resulü’ne ﷺ “Cebrail size gelmekte gecikti” deyince şöyle cevap verir Fahr-i Kainat ﷺ :

“Cebrail bana gelmekte niçin gecikmesin ki? Hâlbuki siz benim etrafımdasınız ve misvak kullanmıyor, tırnaklarınızı kesmiyor, bıyıklarınızı kısaltmıyor ve kasıklarınızı tıraş etmiyorsunuz.”[2]

Duydun mu slogan Müslümanı? Ahval-i dünyanın düzelmesi adına ilintisiz ve marazlı bir bakış açısıyla nazarında “odun” kabul ettiğin misvak, terkedildiğinde devamlı atıfta bulunduğun Kur’an’ı inzal eden Cebrail’i bile engelliyor Peygamber’e r gelmesi için?

Bilgi azlığından dolayı doğru düzgün becerebileceğinden bile şüphe edilmesi gereken tırnak kesme, bıyık kısaltma, kasık tıraşı da aynı ehemmiyeti haiz.

Yoluna pek uğrak olmayan camiye bir daha gittiğinde şu hastalıklı zihniyetini önce bir temizle bence. Bir de sünnet-i mutahhara gözlüğüyle bak bu meselelere.

Zira dünyaya yeniden nizam verecek olan yine bunlardır. Çünkü bunlar Kainatın Malik’i Allah’ın ﷻ dinini bi-hakkın yaşamayı resmeden vazife bildirgeleridir.

Son olarak, senin lakırdıların mı?

Onlarsa tahsil ettiği netice bakımından kıymet-i harbiyesi olmayan bakırcılar çarşısındaki ses gibi havayla imtizaç edecek.

Onun için Suriye’de akan kanı değerlendirirken işin bidayetinde müminlerin sokaklarındaki teberrucü, Müslümanların mahallesindeki ahlaksızlık tufanını, giyinik çıplak kadınların ve daha bilmem kimlerin arz ettikleri içler acısı manzaraları masaya yatıracaksın tamam mı ey slogan Müslümanı?

Eksiğimiz slogan değil namazdır!

 

Cuma’dan Cuma’ya namaz kılan bî namazın, seyrek de olsa uğradığı camideki hocanın hutbe veya vaaz konusunun güncel olmamasından şikâyet etmesini bir türlü anlayamıyorum. Neymiş efendim? İslam âlemi kan ağlıyormuş bizim hocalar ise hala abdestten, namazdan, oruçtan, zekâttan, zinadan, faizden bahsediyorlarmış.

Bilmez ki bizim beynamaz, tüm bunların kendi namazsızlığından başımıza geldiğini. Bilmez ki ümmetin salahı ve necatının Allah’ın emirlerine sımsıkı sarılmak ve haramlardan şiddetle içtinap etmekten geçtiğini.

Biz bu gün Hz. Peygamber ’in ﷺ “Ya iyiliği emreder, kötülükten sakındırırsınız yahut da Allah ﷻ şerlilerinizi üzerinize musallat eder. En hayırlılarınız dua eder fakat kendilerine icabet olunmaz”[3] şeklinde tasvir ettiği pürmelal halin içerisindeyiz kardeşim!

Farkında mısın; Peygamber ﷺ , şer güçlerini Müslümanların başına bizzat Allah’ın U musallat kılacağını söylüyor. Peki sebep? İyiliği emretmememiz, kötülükten sakındırmamamız, namazsızlığımız, haram denizinin içerisinde boy gösterme ukalalıklarımız ilh.

Bizi Dünya’ya tekrar galip kılacak olan senin derhal namaza başlaman ve haramlardan sakınmandır. İspat mı istiyorsun? Dinle o zaman Rabbi’ni : “Allah iman etmiş olan ve (namaz, oruç, hac, zekat gibi) salih amel işleyen sizlere vaatte bulunmuştur ki; yemin olsun elbette onlardan önceki kimseleri (yeryüzünde hükümran kılarak) halife yaptığı gibi onları da yeryüzünün tamamında halife kılacaktır.”[4]

İşte sana ayet ve beyanı da gayet net: Yeryüzünde davanı hâkim mi kılmak istiyorsun? Hakkın ve adaletin yeryüzünde galip gelmesini mi istiyorsun? Önce kendinden başlayacaksın kardeşim!

Şeytanların süslediği yaldızlı kelimelerle, şahsi hesabında tezyin ettiğin cafcaflı laflarla bu işin olacağını sanıyorsan suyu yıkıyor, tuzu tuzluyorsun söyleyeyim.

Diriliş ve kurtuluş senin namazınla başlayacak, kargaları güldürecek beyhude sloganlarınla değil.

Haydi, şimdi güzel bir nasuh tevbesiyle bir daha bırakmamak üzere niyetlediğin namaz için musluk başına!


[1] Nesai, “Sıfatu’s-Salat”, No:947

[2] Ahmed b. Hanbel, Müsned, No: 2181

[3] Taberani, el-Mu’cemu’l-evsat, No: 1379, Bezzar, Müsned, No: 188

[4] Nur, 55